UFC Fight Night – Stefan Struve – dag 2

Dag twee, lekker geslapen afgelopen nacht na de gedane workout. Vandaag stond weer het één en ander in de agenda.

Na het ontbijt wat trouwens voortreffelijk gesmaakt heeft stond het eerste UFC interview op het program waarvoor Stefan goed in de make up werd gezet. Ja dan komen tijdens de interviews de standaard vragen over hoe en wat Stefans laatste wedstrijd. Hoe zie je jou tegenstander, het event, jou toekomst bla bla bla. En dan door naar het volgende interview en om heel eerlijk te zijn mis ik vaak waar het één en waar het andere interview voor is. We volgen vaak gewoon het schema zodat iedereen tevreden is, maar zeg er direct achteraan dat het soms wel eens moeilijk is om de hele “poppenkast” serieus te nemen en dit vooral over welke vragen die er soms wel eens gesteld worden. Bijvoorbeeld welke emotie gebruik jij het meest op jou telefoon ……… nou leg mij het maar uit hahahaha.

Toen langs de Reebok room. Rugtas opgepikt met al de Reebok spullen die gedragen moeten worden bij de open workout, bij het grote weight in gebeuren op aanstaande vrijdag de dag voor het event. In de middag nog een kleine training met Lex McMahon door genomen, de manager van Stefan. Een Somalië Veteraan, sportief en een kerel die begrijpt waar het over gaat.

Toen de stad verkend en het bekendste plein van Praag bezocht. Dit plein heeft een verhaal. Hier staat een toren waar het astronomische uurwerk van Praag aan hangt uit het begin van de 15de eeuw. Een klok van dus 600 jaar oud ! Na het maken had de gemeenteraad van Praag in die tijd besloten om de maker met gloeiende zwaarden de ogen uit te steken omdat zei wilde dat hij zo’n mooie klok nooit meer kon maken. Wat zijn de tijden toch veranderd voeg ik hier direct achteraan.

In de middag werden een aantal vechters opgepikt bij het hotel waaronder Stefan en wij om naar de open workout te gaan. De workout vond plaats in een winkelcentrum. Dan rij je door de stad in de bus, kijkt om je heen en Praag is een stad met historie. Vooral de periode in wereld oorlog 2, een periode in de geschiedenis die mijn interesse heeft. Deze stad heeft horror gekend onder het vreselijke regime van Reinhard Heydrich (de Beul van Praag) de tweede man van de SS die ook hier in deze stad door het verzet om het leven is gebracht. Na deze daad is het hele dorpje Lidice omdat één van de verzet lieden hier vandaan kwam uitgemoord en weg gevaagd. Praag heb ik vaak bezocht en eigenlijk altijd in het kader van de sport, maar maken altijd wel tijd om dingen te bezichtigen en om dingen te ondernemen waar je (als je je ogen open houd) veel van kan opsteken.

Aangekomen in het winkelcentrum was het groter opgezet dan wat wij verwacht hadden. Een enorme shopping mall waar ik denk wel 1200 mensen op af waren gekomen. Drie etages vol met mensen die van boven op het podium stonden te kijken, klappen, juichen, echt grappig. Stefan en ik hebben een tijdje op de pads gewerkt en net genoeg dat Stefan voor vandaag heeft gehad. In het hotel zojuist aangekomen, een hapje gegeten en morgen weer vroeg dag mensen. We houden jullie op de hoogte.