COVID-19 19-03-‘20

COVID-19 19-03-‘20

Deze blog kunnen we eindelijk heel positief openen in deze donkere tijden en ook positief afsluiten. In ieder geval hebben wij uitstel van de belasting gekregen. Dit uitstel, dus moet wel betaald worden, maar dan misschien eind van dit jaar dus krijgen dan dubbele lasten, maar dat zien we dan wel weer. Irma en ik hebben vorig jaar een pracht van een huis gekocht en de hypotheek zou ook gewoon door gaan, maar hier willen de banken een regeling mee gaan treffen. Dan als laatste de huur van de sportschool zou ook gewoon doorgaan, maar wij huren van de gemeente die hier hopelijk ook een regeling mee wil gaan treffen. Hier hebben wij eind van de maand een gesprek over. Nu huren wij dit pand vijf jaar, jee al weer vijf jaar ……… zijn altijd goeie huurders geweest dus dat moet ook goed komen. Nu hebben wij altijd een belasting potje waar wel wat geld in zit die we dan nu even moeten gebruiken om mee te overleven tot wij weer open kunnen. Mensen ik heb afgelopen nacht weer eens door kunnen slapen want ik heb altijd plafond dienst in m’n nest als ik iets heb om over te piekeren en te piekeren was er genoeg. Naast dit hebben wij zoveel, zoveel fijne, lieve, attente, ondersteunde berichten gehad, echt, echt wat zijn wij iedereen dankbaar dat ze zo met ons mee leven, met ons mee denken, achter ons staan, wat zijn wij al deze mensen dankbaar, echt niet normaal dankbaar. BEDANKT !!!

Dan heb ik vandaag weer de opname gehad van Bob’s Schietschijf. Eindelijk hebben we weer lekker gelachen. Tuurlijk zullen veel mensen hier weer een mening over hebben en me een mongool vinden. Dat moet dan maar zo zijn want je kan het toch nooit goed doen voor iedereen. Ik merk dat ik er bijna aan onder door ging aan de stress die ik van dit hele kut verhaal kreeg, sta ik straks bij de schuld sanering of niet ? Ik heb het nu van me af geschud en zo goed en zo kwaad als dat gaat los gelaten. Terwijl ik het los probeer te laten bel of contact ik zo af en toe mensen die ik ken, een band mee heb en zo nam ik ook contact op met een vriend van mij uit België. In België is het op het moment een stukkie erger dan hier. “Hè gozer, stoor ik ?” Nee helemaal niet. “Hoe gaat het met jou en jou gezin daar in het zuiden ?” Ja nu wel weer iets beter, maar ben nu aan het genezen van het Corona virus …… Het viel aan mij kant even stil, want stond in één keer als een blok beton aan de grond genageld. Tuurlijk gun ik dit niemand, maar hem zeker niet met vrouw en kleine kinderen in huis. Ik had in één keer 200 vragen waar we niet aan toe kwamen, maar het belangrijkste is dat hij weer aan de betere hand is. Ik dacht meteen, waar maak ik mezelf druk om ?

Ja laten we er voorzichtig mee om springen want als ik het verhaal van mijn maat uit België mag geloven word je er heel, heel, heel ziek van. Houd afstand van elkaar, reinig je handen voldoende, doe even geen privé lessen, ga niet in je sportschool met een groepje trainingen doen want ik heb vernomen dat die mensen er nog zijn. Natuurlijk kan ik begrijpen dat mensen in paniek zijn omdat de financiën weg vallen en zwaar bezorgd zijn over hoe gaan we dit redden. Begrijpelijk, maar doen het niet !

Dus morgen Bob’s Schietschijf ….. met Bob en Irma Verhoeff